perjantai 23. lokakuuta 2015

Syysperhonen

Pienenenä välityönä neulatyyny, tämän blogipostauksen innoittamana. Ilmainen ohje löytyy lillyellan blogista.

Ohjeessa on kolme mallia ja värejä varioimalla voi tehdä lukuisia erilaisia perhosia.

Taustaksi farkkua ja pohjaan vielä vahvike, etteivät neulat mene niin helposti läpi.

 

torstai 8. lokakuuta 2015

Kassikurssilta

Osallistuin kesällä Lilian Torkon kassikurssille. Kurssiin kuului neljä erilaista ohjetta, mutta eihän niitä kaikkia ehtinyt tehdä yhden viikonlopun aikana.  Etukäteen saimme tarvikelistan ja kuvia valmiista kasseista. Mutta en minä osannut valita sopivia kankaita kotona, ainoastaan hirsimökkikassin blokit sain ommeltua. Niinpä minä sitten kasasin läjäpäin puuvillakankaita mukaani kurssille lähtiessä.

Aloitin ompelun siitä työläimmästä kassista. Applikaatio vei oman aikansa, eikä vähiten värien valinnan takia.


Salkku käsityötarvikkeille, sisällekin tuli monenmoista yksityiskohtaa.
 **

Seuraavaksi kasasin hirsimökkikassin, jotta pääsin perille periaatteesta. Loppuun ajattelin ommella kotona. Ennenkuin sain oman kassini valmiiksi, ehdin ommella jo siskollekin kassin, joskin sitä en tehnyt hirsimökeistä, vaan kolmen kaitaleen neliöistä. Onneksi kinkerit pistivät vähän vauhtia oman kassin ompeluun, kun menin lupaamaan kaksi kassia näyttelyyn.

**

Seuraavan kassin malli ei alkuun houkutellut ollenkaan. Jotenkin en kokenut mallia omakseni, eikä mikään kangasvalinta tuntunut sopivalta. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen.

Kukkakankaan sain aiemmin anopilta, pellavaa oli omasta takaa. Applikaation kankaat piti hakea kurssin aikana PeeKaasta.
Applikaatiokuva on poimittu kankaan kukista. 
Ohjeessa oli lyhyet kahvat (joko virkatut tai kankaiset), minä kuitenkin muokkasin mallia, jotta sain olalle heitettävän laukun. Tällä on minulle varmasti enemmän käyttöä. Kurssin jäljiltä kassista puuttuivat vain kahvat, nyt sain nekin vihdoin paikalleen.