maanantai 30. syyskuuta 2013

Puolen Suomen Tilkkukinkeriterveiset


Terveisiä Rovaniemen Norvajärveltä! Noin 40 tilkkuilusta innostunutta naista haki uutta inspiraatiota ja ideoita Puolen Suomen Tilkkukinkereiltä. Meillä oli oikein mukava ja rentouttava viikonloppu. Kiitos Neuletilkun ahkerille naisille järjestelyistä! Minä innostuin kovasti työpajastamme, jota ohjaajamme Lene piti meille. Pääsimme rakentamaan tilkuista erilaisia satukaupunkeja liimaamalla ja kirjomalla.

Tarvitsimme työhön kaksi noin 30-35 cm kangasneliötä, jotka ommeltiin oikeat puolet vastakkain. Tämän jälkeen leikkasimme nurjalle puolelle aukon, ja käänsimme työn oikein päin. Sisälle pujottelimme neliöiden kokoisen vanun. Sitten harsimme vanun kiinni, että se pysyy työskentelyn ajan paikoillaan.

Seuraava vaihe oli alkaa leikata eri värisistä kankaista talojen runkoja, kattoja, ikkunoita, puita, pensaita, kukkia, portaita, tikkaita jne, mitä vain keksii. Sitten sommittelimme kankaan paloista hartaudella erilaisia kaupunkeja. Tämän jälkeen liimasimme askarteluliimatipoilla kankaanpalat varovasti kiinni, vain sen verran, että ne eivät pääse tippumaan. Lopuksi aloimme kirjoa kankaan paloja työhön kiinni ketjusilmukoilla, harsinpistoilla, napinläpipistoilla jne. Työt saavat kirjonnan kautta viimeistellyn ilmeen. Kannattaa olla pieni ja ohut neula! Lopuksi taustapuolen kääntöaukko peitetään siistillä kankaan palalla.

Oli mahtavaa tutustua uuteen tapaan tehdä tilkkutöitä. Tästä alkoi heti syntyä ideoita talvisista maisemista tai jouluisista seinäkoristeista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti